maanantai 31. elokuuta 2015

Kertaus on opintojen äiti

Tuntuu että siitä on ikuisuus kun Ringa oli pentu. Pitää oikein miettiä että mitä pitikään kaikkea ottaa huomioon kun pentu tulee kotiin ja varsinkin nyt kun meillä on jo Ringa. Välillä jopa pelottaa, että mitä Ringa sanoo kun ei enää olekaan ainoa lellittävä. Pitää aivan muistella kuinka opittiin sisäsiistiksi ja miten sovitimme pennun ruokailut arkeen ym. Pitää myös lapsia muistuttaa miten pennun kanssa ollaan ja toimitaan ja että pennun täytyy antaa olla rauhassa silloin kun sitä tarvitsee. Olen ajatellut meidän makuuhuonetta pennun lepopaikaksi. Monet kehuvat ja haluaisinkin ostaa omaksi Tuire Kaimion kirjan pennun kasvatus. Kävin kirjastossa lainaamassa muutamia kirjoja.
Olen myös alkanut pikku hiljaa hankkimaan pennulle tarvikkeita. Olen ostanut pennulle oman sängyn (samanlainen tietenkin kun Ringalla mutta pienempi). Sängyn ostin Biltemasta. Halpa hankinta ja eipä sitten niin harmita jos pentu telmii sen rikki. Muutaman lelun olen myös ostanut ja vielä olisi hankinta listalla mm. panta, ruokakupit ja häkki näyttelyitä ym. varten jotta tottuisi siinä olemaan pienestä pitäen.

pennun oma peti
Olen myös miettinyt jos hankkisin koiraportin taloomme mutta se jää nähtäväksi. Ringan kanssa emme ole sellaista tarvinneet. Olemme alkaneet myös miettimään pennulle nimeä. Muutamia hyviä vaihtoehtoja olisi mutta luulenpa että sitten vasta kun näkee hieman pennun luonnetta niin nimi tulee itsestään. 

Haluaisin osallistua pennun kanssa heti rokotusten voimaan astuessa pentukurssille. Asumme Oulussa ja tässä lähistöllä olisi Koirakoulu Rallyhaukut ja olenkin kuullut tästä paikasta pelkkää hyvää. Pentukurssiin kuuluisi myös pentupiiri ja valokuvaus. Aionkin kysellä kyseisestä paikasta tulevista pentukursseista. Palaan sitten tähän aiheeseen kun aika koittaa.

Aion myös hankkia pennulle heti vakuutukset. Lähitapiolalla olisi melko kattavat vakuutukset ja suorakorvaus mahdollisilta lääkärikäynneiltä. Ensimmäiseksi vuodeksi aion hankkia pennulle kaikkein kattavimmat vakuutukset ja myöhemmin karsia sitten niitä. 

Allapa olisi vielä muutama kuva tältä kesältä. 

Ringa mukana veneilemässäkotipihalla 

mökillä auringonlasku

uinti reissulta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti