torstai 27. elokuuta 2015

Unelmista totta

Olen pitkään haaveillut omasta sheltti pennusta. Meidän perheeseen kuuluu kaksi lasta, mieheni ja collie/sakemanni sekoitus Ringa.

Ringan sain kun muutimme rintamamiestaloon asumaan vuonna 2011. Koirasta olin haaveillut jo pitkään ja mieheni lupasi minulle koiran kun muutamme omakotitaloon. Löysin Ringan netin kautta kun saimme tiedon että tarjouksemme menee talosta läpi. Muutimme omakotitaloon ja Ringa muutti meille kaksi päivää myöhemmin ennen jouluaattoa. Paras joululahjani ikinä.
Vuodet kuluivat ja tunsin sydämessäni että jotain puuttuu. Aina kun käyn lenkillä ja näen sheltin ajattelen "voi joku päivä minulla on myös". Olen kaupitellut asiaa miehelleni muutaman vuoden mutta mies ei ole lämmennyt.

Nyt lapset alkavat olla siinä iässä että jotain uutta voisi elämässämme tapahtua ja niimpä vihdoin ja viimein aloin netin ihmeellisen maailman kautta etsimään sopivaa sheltti kasvattajaa. Päällimmäinen ajatus oli että tahdon blue merle nartun mieheni puolestaan liputti tri  colour narttua. Löysin ihanan kasvattajan läheltä ja sopivasti hänen narttu oli juuri astutettu. Kävin paikan päällä tapaamassa kasvattajaa ja hänen koiriaan ja varmuuteni oikean kasvattajan löytymisestä kasvoi.
Halusin pitää tiiviisti yhteyttä kasvattajaan koko tiineyden ajan ja se jos mikä oli mahtavaa kun pääsi niin läheltä seuraamaan tiineys aikaa. Tiineys ei ollut aivan mutkaton ja välillä huoli kasvoi sekä emän että pentujen voinnista.

Koitti lauantai aamu ja ystäväni hääpäivä. Olin pyytänyt kasvattajaa laittamaan viestiä kun pennut syntyvät  (jopa yöllä koska en herää helposti). Aamulla ajattelin että en edes vilkaise puhelinta kun ei ne ole vielä kuitenkaan syntyneet. Puhelimen aukaistua siellä oli kuvaviesti vastasyntyneistä pennuista. Voi sitä ilon ja onnen määrää. Pentueeseen syntyi kaksi tricolour narttua yksi blue merle narttu ja kaksi blue merle poikaa. Tiesin heti että en saa blue merle narttua koska  se oli varattu paljon ennen minua. Asia ei minua haitannut koska tulihan sentään narttuja.

Pennut ovat muutaman viikon ikäisiä ja olen päässyt katsomaan pieniä. Vielä ei ole varmuutta kumpi nartuista muuttaa meille. Tahdon harrastaa tulevan koiran kanssa näyttelyitä ja tokoa/agilitya ja valitsemme pennun sen mukaan. Ensisijaisesti näyttelyt kiinnostaa.

En millään malttaisi odottaa että pentu kasvaa ja muuttaisi jo kotiin. Näissä tunnelmissa lopetan tän postauksen ja kirjoittelen vielä tunnelmia ennen pennun kotiutumista. Alla kuvia ihanasta Ringa neidistämme 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti