lauantai 5. joulukuuta 2015

Fionan sosiaalistamista ja pentukurssi

Viime viikolla pentukurssilla harjoiteltiin ohituksia ja vierelle tuloa ym. Ohitukset teetti Fionalle vaikeuksia enkä saanut neitoon minkäänlaista kontaktia ohitusten aikana. Fiona tunnisti Kaijan ja Ipun kun ohittivat meitä ja voi kun Fiona olisi halunnut niin kovasti lähteä heidän perään... Kesti melko kauan ennen kuin sain neidon taas hallintaan :D Vierelle tuleminen meiltä sujui hyvin ja peruuttaminen. Lopputunnista harjoittelimme pyörähtämistä ja sekin sujui hyvin. Kontaktin ottamista meidän pitää kovastikkin Fionan kanssa vielä harjoitella. Tällä viikolla emme päässeet osallistumaan pentukurssille, kun olin kipeänä. Ensi viikon harkkoja odotellessa. 

Viime perjantaina käytimme Fionaa Hundspaan pentutapaamisessa. Fionaa jännitti kovasti muut pennut ja alkuun pysyttelikin kauempana. Joukossa oli muutama muukin arempi tutustelia ja heidän kanssa Fiona olisi halunnut leikkimään. Sitten joukossa oli muutama todella innokas pentu ja yksi oli koko ajan Fionan kimpussa. Fiona juoksi ihmisten varjoon piiloon ja useasti otinkin Fionaa syliin ja ajoin toisen pennun kauemmaksi. Fionaa ahdisti ihan selvästi kun ei saanut olla rauhassa. Olisikin mahtavaa jos tämmöisille pentutapaamisille pääsisi aremmat tutustujat omaan ryhmään ja innokkaammat omaan ryhmään. Sai Fiona onneksi olla rauhassakin kun joukkoon tuli toinenkin erittäin innokas pentu ja innokkaat leikkivät keskenään.

Kävimme Emilian kanssa viime viikon sunnuntaina käyttämässä Fionaa marketeilla kävelemässä ja samalla päätimme pyörähtää rautatieasemalla. Minua hieman alkuun jänskätti, että miten Fiona ottaa kontaktia ihmispaljoudessa. Jännittäminen olikin ihan turhaa. Fiona käveli todella hienosti meidän vierellä ja otti hienosti katsekontaktia :) Rautatieasemalle mentäessä "rautaritilä" oli todella pelottava ja meni kauan ennen kuin Fiona uskalsi mennä siitä yli. Juuri kun saavuimme asemalle juna purki ja jouduimme (pääsimme) keskelle hälinää. Fiona ei ollut moksiskaan vaan reippaasti käveli meidän mukanamme. Olin kyllä positiivisesti yllättynyt ja ylpeä Fionasta!! Kun lähdimme pois harjoittelimme useampaan kertaan "rautaritilän" ylitystä ja lopulta se sujuikin hyvin :) 

välillä istuttiin ihmettelemään :D

osaan olla nätistikkin :) 


Käytin myös yksi päivä Ringaa sosiaalistumassa koirapuistossa (pitkästä aikaa). Ihanaa kun Ringa tuli toimeen myös toisen nartun kanssa. Ringa leikkii yleensä mieluummin urosten tai pienempien koirien kanssa. Annoimme ensin koirien nuuskia ja tutustella remmissä ja sitten kun kaikki meni hyvin päästimme koirat leikkimään. Paikalle tuli jonkin ajan päästä vuoden ikäinen villimpi tapaus :D Ringa oli kovasti ihmeissään kun toinen hyppi ja pomppi intoa täynnä. Ringa on luonteeltaan rauhallinen eikä lähtenyt mukaan innokkaaseen leikkiin. Sitten katsoinkin parhaaksemme lähteä kotiin. Ringalla on karvanlähtö loppunut ja on alkanut kasvattamaan talviturkkia. Kyllä olisi taas saanut useamman lankakerän kerittyä lähteneistä karvoista :D Innostuin eilen pihalla kuvaamaan koiria ja alla muutamia otoksiani.


<3

Tuuppa kaveri leikkimään :)

<3

Niin kaunis <3

Ringaa hymyilyttää <3

Pallot on Rigalle erittäin tärkeitä :D

Fiona huomasi jotain mielenkiintoista...
jostain tulee hajuja...

... ja lisää hajuja

<3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti